Φροντίστε την υγεία σας

Ο Γιάννης Γκιάλας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ουρολογίας

22 Οκτωβρίου, 2019

Μια σημαντική επιστημονική ευκαιρία, που ανέδειξε την Ελλάδα και τους γιατρούς της στον τομέα της Ουρολογίας, αποτέλεσε το 39ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ουρολογίας, που διεξήχθη από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Το Συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.

«Η φιλοξενία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ουρολογίας στην Αθήνα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό επιστημονικό γεγονός για την ειδικότητά μας και για την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία», επεσήμανε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής, Χειρουργός Ουρολόγος, τ. Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» Γιάννης Κ. Γκιάλας προσθέτοντας: «Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ιδιαίτερα μετά την 10ετή κρίση, η Ελλάδα είναι στο κέντρο της παγκόσμιας ουρολογικής κοινότητας». Το Συνέδριο προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της παγκόσμιας ουρολογικής κοινότητας για τις προκλήσεις στην Ουρολογία τη νέα εποχή, για τους τρόπους διάγνωσης και για τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις απλών, αλλά και πιο σύνθετων ουρολογικών προβλημάτων. Μεταξύ άλλων για τον καρκίνο του προστάτη και για τη ρομποτική χειρουργική, αλλά και για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και άλλα ζητήματα όπως αυτό της στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ξεπέρασαν τους 300 ενώ δυναμικό παρών έδωσαν περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν 1.430 εργασίες και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν χειρουργεία σε αληθινό χρόνο (live), συμπόσια, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα.